تابلوسازی و تاریخچه
تابلوسازی و تاریخچه
تابلوسازی و تاریخچه آن به معنای شناخت اساس تبلیغات از گذشته تا به امروز است. هر موضوعی که امروزه به صورت کاملاً عادی با آن سروکار داریم و جزئی از زندگی بصری ما شده است مسلماً به شکل امروزی آن نبوده اند. هر نوع کالایی که در اطرافمان میبینیم گذشته ای دارند. تابلوسازی و تابلوهای تبلیغاتی نیز گذشته ای دارند.
تبلیغات نیز مثل هر حوزه دیگری روند تکاملی داشته است. تابلوسازی به شکل امروزی نسل بسیار پیشرفتهای از تبلیغات محیطی هستند.
در گذشته تبلیغات به شکل امروزی آن وجود نداشت و شناخت کالا، کاسبان و … محدود به منطقه، شهر و روستایی بود که مایحتاج آن شهر را تامین میکردند. به تدریج روند معرفی مشاغل و کسب و کارها شکل جدیدی به خود گرفت. در ادامه در مورد شیوه تبلیغات و تابلوسازی در گذشته توضیح خواهیم داد.
تاریخچه تابلوسازی در جهان
تابلوسازی در جهان قدمتی به بلندای تاریخ دارد که کم و بیش در بین جوامع به یک شکل انجام میشد.
اختراع ماشین چاپ توسط گوتنبرگ که آن را انقلاب گوتنبرگ نیز مینامند در سال 1450 ثبت شد. این دوره را به دوره قبل از اختراع ماشین و بعد از آن تقسیم میکنند. در این دوره تبلیغات تحت تاثیر این اختراع مهم قرار گرفت.
روشهای تبلیغات در گذشته
همانطور که گفته شد انسان از زمانی که توانست تولید کند تبلیغ را شروع کرد که به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی به روش های آن افزوده شد.
تبلیغات فرد به فرد(شفاهی)
ابتدایی ترین کار تبلیغ می باشد. در گذشته افراد برای دولت، تولیدکنندگان و تجار کار میکردند. کار آنها اطلاع رسانی به مردم بود و برای این کار دستمزد دریافت میکردند. تبلیغ محصول به صورت چهره به چهره و یا شفاهی در کوچه بازار رواج داشت. این روش نه به شدت گذشته اما هنوز هم ادامه دارد.
در این دوره همه صاحبان صنایع علامت مخصوص شرکت و محصول را روی کالا حک میکردند. محصول مورد نظر دست به دست میشد. استفاده از نشان یا آرم مخصوص نوعی تبلیغ محسوب میشد. این روش مشابه آن لوگو یا آرم امروزی است.
نوشتاری
نصب علائم روی دیوار و سر درب مغازهها روشی بسیار قدیمی است. از زمانی که انسان توانست بنویسد و بخواند این روش تبلیغی رواج داشته است به طوری که در ایران سنگ نوشتههای تاریخی بسیاری را شاهدیم. این روش تبلیغات محدود به روی دیوار یا سردر مغازهها میشد که فقط نام مکان و یا خدمات را بر روی آن با خط خانا نوشته می شد یا با کلیشه های حروف چاپ میشد.
چاپ روی کاغذ
با رونق گرفتن مطبوعات در اواسط قرن 17 میلادی تبلیغات شکل جدیدی به خود گرفت و تبلیغات در صفحه روزنامه رواج پیدا کرد. با بیشتر شدن تولید کاغذ توسط اروپای ها، بسیار بیشتر شد و نام تابلو گرفت.